Το τρελοκομείο: Άρθρα

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τρύπα σε θέματα ασφαλείας η SONY

Μία από της μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικού εξοπλισμού έπεσε θύμα μίας ομάδας ανελέητων χάκερς. Αυτοί όχι μόνο κατάφεραν και διείσδυσαν στο δίκτυο του Playstation (PSN ή αλλιώς PlayStation Network), αλλά κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία των χρηστών του δυκτίου αυτού. Στοιχεία όπως, όνομα, επίθετο, πλήρης διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, κωδικούς PSN, στοιχεία του λογαριασμού e-mail, όπως και (πιθανών) στοιχεία των πιστωτικών καρτών των χρηστών.
Καλά τα πάμε... Ελπίζω να μην έρθει κάποια μέρα κάποιος λογαριασμός από την τράπεζα που θα μου ζητά να της καταβάλω κανένα τρελό ποσό.

Εάν ενδιαφέρεστε για παραπάνω πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό άρθρο
Μέγα ΣΟΚ: Χάκερ «γονάτισαν» το παγκόσμιο Δίκτυο της SONY – στοιχεία 75 εκ. χρηστών στον «αέρα»

Δε ξέρω για σας, αλλά εμένα με πιάνει λίγο πανικός μόνο και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί τα προσωπικά μου στοιχεία να βρίσκονται σε χέρια ξένων ανθρώπων. Άραγε τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτά; Μήπως τελικά και εμείς οι απλοί χρήστες φταίμε; Μήπως θα έπρεπε όχι μόνο να ξεσηκωθούμε, αλλά αν μη τι άλλο να μη δίνουμε το δικαίωμα για τέτοιες πράξεις; Μήπως θα πρέπει τελικά η SONY να τιμωρηθεί παραδειγματικά; Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν σταματούσαμε να κάνουμε αγορές από την ίδια τη SONY; Θα άλλαζε τίποτα;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που με βασανίζουν καθημερινά. Εσείς τι νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου