Το τρελοκομείο: Άρθρα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο πλανήτης των κατσαριδών


Οι κατσαρίδες θα επιζήσουν μίας πυρηνικής καταστροφής. Αυτή είναι η φήμη που κυκλοφωρεί εδώ και χρόνια από στόμα σε στόμα. Με αφορμή λοιπόν το πρόσφατο ατύχημα που έγινε στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιαπωνία, σας παραθέτω πληροφορίες που έψαξα και βρίκα.
Οι κατσαρίδες όπως και όλα τα έντομα είναι πολύ ανθεκτικότερες στη ραδιενέργεια σε σχέση με τον άνθρωπο. Έτσι, η θανατηφόρα δόση ραδιενεργούς ακτινοβολίας είναι 6-15 φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η σφίκα Habrobracon η οποία μπορεί να αντέξει μέχρι και 150 φορές μεγαλύτερη ραδιενεργό ακτινοβολία από έναν άνθρωπο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι κατσαρίδες και όλα τα έντομα, έχουν απλούστερη κατασκευή από ένα ανθρώπινο σώμα και έτσι είναι λιγότερο επιρεπείς σε θανατηφόρες μεταλάξεις.
Έτσι λοιπόν, αν εξαφανιστούμε από μία πυρηνική έκρηξη, για ένα χρονικό διάστημα οι κατσαρίδες θα πολλαπλασιαστούν απότομα, λόγο της περίσσειας τροφής που θα βρίσκουν. Αλλά αργότερα ο πλυθισμός τους θα μειωθεί δραματικά. Πιθανό να μην εξαφανιστούν εντελώς, αλλά δε θα έχουν καλύτερη μοίρα από άλλου είδους έντομα.

Τελικά κάτι ξέρουν οι Κινέζοι και τις τρώνε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου